Welcome Guest! | login
US ES

Genital Siğil Tedavisi

user image 2021-06-16
By: DigitalWork
Posted in: Health
Genital Siğil Tedavisi

Hem hanımlarda hem erkeklerde görülen genital siğiller, eşeysel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisidir. “Kondiloma aküminata” olarak da adlandırılır. HPV virüsünün (Human papilloma virus - İnsan papilloma virüsü) 200’den fazla çeşidi bulunur ve bunlardan 40’ı genital siğillere niçin olur. En fazlaca siğillere neden olan tip HPV 6 ve HPV 11’dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar. Özellikle hanımlarda, başka HPV tipleri de aynı anda vücutta bulanabilir ve bu yüzden Pap Smear benzer biçimde testlerin yapılması gerekir. Genital siğiller deride aleni yada koyu kahverengi kabarıklıklar, kimi vakit lekeler halindedir. Tek olarak görülebileceği benzer biçimde birden fazla siğil yan yana karnabahar halde görünebilir. Siğiller kimi vakit et beni sanılır yahut asla ayrım edilmez. Kaşıntı yapabilir yahut eşeysel ilişki esnasında kanamaya yol açabilirler. Kadınların ve adamların yüzde 60’nın yaşamının bir döneminde HPV ile karşılaşmış olduğu tahmin ediliyor. Virüs vücuda girdikten sonrasında çoğu zaman bağışıklık sistemi tarafınca baskılanıyor. Baskılanmadığı durumlarda genital siğillere neden olan tipler, bulaşma sonrası yaklaşık 1 yıl sonrasında alemet veriyor. Virüs alemet verse de vermese de vücutta olduğundan başka kişilere bulaştırma ihtimali bulunuyor. Dolayısıyla HPV virüsünün ne vakit ve kimden bulaştığı belirlenemiyor. Genital siğiller ne kadar erken teşhis edilirse tedavisi o denli rahat oluyor. Siğiller kremler, muhtelif yakma şekilleri yahut büyüklüklerine nazaran cerrahi ile tedavi ediliyor. Genital siğiller toplumda yüzde 1 oranında görülüyor. 20’li yaşlarda bu nispet yüzde 7’ye çıkıyor. Rahim ağzı kanseri aşısı yapılsa bile kesinlikle tarama programlarına devam edilmesi gerekiyor. 21 yaşından itibaren bütün hanımlara üç yılda bir Smear yapılması gerekiyor.

Genital bölgede HPV virüsünden dolayı oluşan siğillere kondilom adı verilir. Kondilom tedavisi kriyoterapi, koterizasyon veya cerrahi yollarla yapılabilir.   Genital siğil tedavisi   hakkında ayrıntılı bilgiyi web sitemizde bulabilirsiniz.

Tags

Dislike 0
DigitalWork
About Us DigitalWork

Web Tasarımı, Windows ve Mobil Uygulamalar, Arama Motoru Optimizasyonu,  Arama Motoru Reklamı  ve Dijital Pazarlama konularında danışmanlık hizmetleri veriyoruz.

Followers:
bestcwlinks willybenny01 beejgordy quietsong vigilantcommunications avwanthomas audraking askbarb artisticsflix artisticflix aanderson645 arojo29 anointedhearts annrule rsacd
Recently Rated:
stats
Blogs: 74